vendredi 15 janvier 2010

spicy tomato soup with basil




First course for 6 people


1 onion
3 garlic cloves
1 red pepper
1 leek
1 branch of celery
5 tomatoes
100 gr tomato concentrate
½ teaspoon tabasco
½ dl Kalamata olive oil
1 bouquet of basil
¾ l chicken stock
salt, pepper


Cut the leek in two and wash, peel the onion and garlic, cut the red pepper in two and take out the seeds.

Slice the onion, the leek, the celery and the garlic. Cut the red pepper and the tomatoes into large cubes.

Pour the olive oil into a saucepan, and fry the onion on a law heat, them add the leek, red pepper and celery, and cook 3 minutes.

Add the tomatoes, garlic and basil leaves, the tomato concentrate, and pour in the chicken stock, season it with salt, pepper and Tabasco. Cook it for 20 minutes.

Mix the soup in a blender, them filter through a sieve.

Put into six bowls and served immediatly.


Soupe pimentée de tomate au basilic

Entrée pour 6 personnes

- 1 oignon
- 3 gousses d’ail
- 1 poivron rouge
- 1 poireau
- 1 branche de céleri
- 5 tomates
- 160 gr de concentré de tomate
- ½ cuillère à café de Tabasco
- 0,5 dl d’huile d’olive Kalamata
- 1 botte de basilic
- 3/4 l de fond de blanc de volaille
- sel, poivre


Fendez le poireau en deux et lavez le, épluchez l’oignon et l’ail, couper le poivron en deux et ôtez les pépins.

Emincez l’oignon, e poireau, le céleri et l’ail, tailler le poivron et les tomates en gros cubes.

Versez l’huile d’olive dans une casserole, faites revenir à feu doux l’oignon, puis ajouter le poireau, le poivron et le céleri faite cuire à nouveau durant quelques minutes.

Ajoutez les tomates, l’ail, les feuilles de basilic, le concentré et versez le fond de blanc de volaille, assaisonnez de sel, de poivre et de Tabasco. Faites cuire durant 20-25 minutes.
Mixez la soupe et passez au chinois fin.

Versez dans 6 assiettes et servez aussitôt.

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